Programjaink

Korábbi programjaink

Articsóka Növényi konyha vegán menü és karácsonyi sütemény kóstolás a Ricottában

Szeretettel várunk titeket november 30.-án reggel 8-tól a Ricotta Deliben egy kóstolóra, ahol az Articsóka Növényi Konyha vegán, teljes értékű ételeiből kóstolhattok
Az Articsóka Növényi Konyha-t Julcsi és Zsolti alkották, a személyes életmódváltásukból nőtt ki ez a szerelem-projekt. Vegán napi menüket készítenek a Velencei tónál, és ebédjeiket már nálunk, a Ricotta Deli-be is szállítják, így a martonvásári emberek számára is lehetővé téve az ebédrendelést.
Ezen a kóstolón karácsonyi hangulatú süteményeket is kóstolhattok majd, ezek is mind vegánok lesznek. Julcsiék készülnek glutén mentes opcióval is - ami meg ízlik, abból még az ünnepekre is tudtok majd rendelni!
Várunk titeket szeretettel, gyertek, kóstoljatok, kávézzatok, töltsünk együtt egy jó hangulatú szombat reggelt ismét a Ricottában!

Időpont: 2024-11-30 08:00

Kóstold meg a világversenyen díjazott sajtokat és nyissuk meg a forralt bor szezont/

Legyél te is sajtbíra szombaton a Ricotta Deliben! A patináns World Cheese Awards-on, ahol 40 ország több mint 4800 sajtja versenyzett a múlt héten Portugáliában, két sajtunk ezüst, egy pedig bronz érmet nyert! Magyar színekben 11 manufaktúra versenyzett, köztük az Etyeki Kecskesajt Manufaktúra is, akik 2 ezüst és 2 bronz éremmel térhettek haza! Gondoltuk nem maradhattok ki ti sem a sajtok világversenyéből, így elhozzuk nektek kóstoló formájában a versenyt.
Gyertek el szombat délelőtt a Ricotta Delibe és kóstoljátok le ti is a díjnyertes sajtokat! Akinek van kedve játszani, sajtbíra is lehet, adunk bírálati lapokat és kipróbálhatja magát! A végén kiderül, melyik sajt a lesz a közönség kedvence!
Természetesen vásárolni is lehet a díjnyertes sajtokból a készlet erejéig!
Az eseményen főzünk finom forralt bort, a finomsajtok mellett egy pohárka melegséget csempészünk a novemberi hűvösbe! Várunk titeket sok szeretettel 8.30-tól 12-ig! 

Időpont: 2024-11-23 08:30

A Ricotta Delikát első születésnapja

Pontosan egy éve valósult meg az álmunk! Külföldi kirándulásaink alkalmával mindig ellátogatunk a helyi delikát boltokba, ahol a környéken termelt kézműves élelmiszerek kaphatóak. Egy ilyen boltot álmodtunk Martonvásárra is és 2023. június 13-án megnyitottuk a Ricotta Delikátot, mely azóta a környék kedvenc termelői boltja lett! Szeretnénk megköszönni Nektek, kedves vevőink, hogy nap, mint nap jártok hozzánk vásárolni, ezért ezt a napot ünnepléssel szeretnénk tölteni!
Meghívtuk Szabi, a péket, aki a bolt isteni kenyereit szállítja hozzánk, hogy hozza el mobil kemencéjét és süssön nekünk isteni pizzáiból!
A 2023-ban megrendezett nagy sikerű ricotta süti versenynek megrendezzük a sós verzióját, hamarosan kitesszük a felhívást.
Sok minden meglepetéssel készülünk még, melyről folyamatosan tájékoztatunk Titeket!
Addig is a naptárba írjátok be, június 15. a Ricotta Delikát szülinapja!
Várunk szeretettel!

Időpont: 2024-06-15 09:00

Terítéken a lélek - Czecz Fruzsina könyvének bemutatója

Gasztropszichológia?! Hogy mi??
Biztosan hallottál már evés zavarokról, de nem, ez most nem az!
És nem is az, hogy miképpen küzd meg a finomfőzelék az előítéletekkel, vagy milyen identitása lehet a magyaros pizzának…Igaz ugyan, hogy szoktuk mondani egy-egy ízre, hogy karakteres és fordítva is el tudjuk képzelni milyen, amikor valaki édes, sótlan, vagy éppen savanyú…
Hogy milyen összefüggések rejtőznek az ételek, étkezési- és ételkészítési szokások és személyiségjegyek között?
Gyere el a Ricotta Delikátba május 25-én, szombaton 11 órakor és kóstolj bebe Czecz Fruzsina Terítéken a lélek c. könyvébe, ahol ízelítőt kaphatsz a konyha lélektanából! A moderátor, aki az írót faggatja, Sipos Szandra pszichológus.
Az eseményen a könyv kedvezményesen megvásárolható. Az esemény ingyenes, de regisztráció kell! Jelentkezni a boltban személyesen, telefonon a 0630 434-3844 és emailen info@ricottadelikat.hu címen lehet. A férőhelyek száma limitált!
Az eseményen egy pohár habzó bor mellé finom falatkákat szolgálunk fel 1000Ft ellenében!
Várunk szeretettel!

Időpont: 2024-05-25 11:00

Mesekör felnőtteknek - Ördögöd van!

Ördögöd van, kint vagy bent? Hányszor halljuk, hogy ne barátkozz az ördöggel? Mi történik, ha mégis? Hogy lehet tőle szabadulni? Mi az ördög manapság? Egy különleges történet meghallgatása után beszélgetünk a témáról május 24-én, pénteken 19 órától. A foglalkozás ára 4990Ft és regisztráció köteles! Jelentkezni a boltban személyesen, telefonon a 0630 434-3844 és emailen info@ricottadelikat.hu címen lehet. A férőhelyek száma limitált, max 15 fő.
A belépő díjhoz most ajándékba adunk egy pohár ingyen habzó bort a másnapi rendezvényünk alkalmával, melyen Czecz Fruzsina Terítéken a lélek, önismeret az ételeken keresztül című könyvének bemutató beszélgetésére kerül sor május 25, szombaton 11 órakor.

Időpont: 2024-05-24 19:00

Mesekör felnőtteknek! Neked ki segít legyőzni a sárkányodat??

Mesekör felnőtteknek
„Lépj be a körbe!”
(regisztrálni ne felejts el!)
Gyerekként elképzeltük, hogy milyen lenne legyőzni a mesebeli sárkányt, megmászni az üveghegyet, megszerezni az arany madarat, és királlyá vagy szépséges királylánnyá változni.
Felnőttként sokszor küzdünk a saját „sárkányainkkal”, talán néha mi magunk is azzá válunk.
Néhány feladat otthon vagy a munkában felér az üveghegy megmászásával, és bizony vannak pillanatok, amikor érezhetjük magunkat bölcsnek, igazságosnak, mint egy király, szépnek vagy csodálatra méltónak, mint egy királylány...
Ezzel a mesesorozattal, amit a Ricotta Deliben indítunk, szeretnénk egy hangulatos, belsőséges közösségi élményt teremteni, ahol különleges mesék segítségével, más és más helyzetekbe csöppenve új és újabb feladatokat legyőzve, közelebb kerülhetünk önmagunkhoz is.
A történetek hőseitől ötleteket kaphatunk saját problémáink legyőzéséhez, utakat lelhetünk céljaink eléréséhez vagy megerősítést nyerhetünk, hogy jól csináljuk, jó úton haladunk.
A negyedik alkalom, 2024.04.12-én, 19 órai kezdéssel arról szól, hogy vajon neked ki segít legyőzni a sárkányodat? Külső vagy belső segítőd van?
Gyere el, hallgasd meg a mesét, utána járjuk együtt a hős útját feladatok és beszélgetés segítségével. Ahogy ismerkedünk, oldódunk és cselekszünk, úgy szépen lassan ráérzünk, hogyan lát, miként cselekszik a főszereplő, lehet, felcsillan a felismerés- talán így nekem is sikerülne!!!
Ha az életedben minden sínen van, jól halad, akkor pedig engedj meg magadnak egy kis kényeztetést. A mesehallgatással szerezhetsz ez különleges élményt, feltöltődve, felfrissülve indulhatsz majd tovább az utadon.
Egy kis meglepetéssel is kedveskedünk a velünk útra indulóknak, ha az úton megéheznének vagy megszomjaznának. A kóstolók mindig az adott történethez kapcsolódnak.
A foglalkozás ára 4990Ft, jelentkezni a boltban és emailen (info@ricottadelikat.hu) is lehet. A férőhelyek száma limitált, max 15 fő.
Sok szeretettel várunk:
Kutvölgyi Gabi, pedagógus, felnőtt játszóházvezető, alkotó-fejlesztő meseterapeuta (fb: Mesés Alkotó Műhely)
és Kun Anita, a Ricotta Delikát tulajdonosa

Időpont: 2024-04-12 19:00

MESEKÖR FELNŐTTEKNEK „LÉPJ BE A KÖRBE!”

A mesék azt mondják, hogy: " Hetedhét országra szóló lakodalmat csaptak és még most is élnek, ha meg nem haltak..." Lehet halálig tartó a szerelem? Ha igen, mi szükséges hozzá? Hit? Szeretet? Vágyakozás? Két különleges történet meghallgatása után beszélgetünk a témáról március 8-án, pénteken 19 órától. A foglalkozás ára 4990Ft és regisztráció köteles! Jelentkezni a boltban személyesen, telefonon a 0630 434-3844 és emailen info@ricottadelikat.hu címen lehet. A férőhelyek száma limitált, max 15 fő.

Időpont: 2024-03-08 19:00

Borszeánsz

Bevezetés a borkóstolás varázslatos világába

Időpont: 2023-11-09 18:30

"Randevú" a Ricottában

Raffer Gabriella Randevú nevű tortájának hivatalos kóstolója, élménybeszámoló és beszélgetés

Időpont: 2023-10-21 10:00

Süssünk, süssünk valamit…

Receptverseny a Ricottában. Süss és nyerj értékes nyereményeket a süteményeddel vagy desszerteddel, utána pedig mindent megeszünk együtt!

Időpont: 2023-08-26 10:00

Hivatalos megnyitó

Pizzát süt: Szabi a Pék 12-16 óráig a Ricotta Deli előtt

Időpont: 2023-06-16 10:00